De aanschaf

Wanneer wordt overwogen een haarwerk aan te schaffen, doet men er verstandig aan een familielid of vriend bij het aankoopproces te betrekken. Zij kunnen helpen met het maken van keuzes en kunnen vertellen of een bepaald model of type bij de persoonlijkheid van de potentiële drager past. Houd dit vooral voor uzelf beperkt tot diegenen die het dichtst bij u staan en eerlijk durven zijn. Te veel meningen maken de keuze niet makkelijker.

 

Het aankoopproces verloopt bij de betere haarwerkers vaak in drie stappen.

Eerste stap

In eerste instantie vindt een oriënterend gesprek plaats. Hierin wordt besproken wat de wensen en verwachtingen zijn en komen de voor- en nadelen, de mogelijkheden en de eventuele problemen aan bod.

 

Vervolgens zal men een beslissing nemen of men wel of niet overgaat tot een haarwerk. Valt de keuze op een haarwerk, dan zal men bij een tweede bezoek een keuze dienen te maken in model, type haar en andere eigenschappen van het haarwerk. Er zal een tweede afspraak gemaakt worden waarin wij een zichtzending laten komen met de door u uitgezochte modellen en kleuren.

Tweede stap

Een keuze wordt gemaakt in onder andere model, type haar en bevestigingsmethode. Als uit de zichtzending een keuze wordt gemaakt, zal ik het haarwerk voor u reserveren tot wij overgaan tot stap drie. U kunt er ook voor kiezen stap drie over te slaan en het haarwerk mee te nemen.

Derde stap

Bij het aanbrengen van het haarwerk wordt uitgelegd hoe men het haarwerk moet verzorgen. Tevens zal het haarwerk worden aangepast aan de wensen door middel van coupeknippen, kleurcorrecties (mits dit mogelijk is) en maataanpassingen. De juiste pasvorm van het montuur speelt hierbij natuurlijk ook een grote rol. Belangrijk om te weten is dat het haarwerk geleidelijk aan zijn uiteindelijke model krijgt. Het haarwerk wordt na bevestiging in model geknipt: er wordt niet in één keer een lang stuk haar afgeknipt. Dit gaat stukje bij beetje. De klant kan hierbij zelf aangeven tot welke lengte geknipt mag worden.

 

Een volledig haarwerk knip ik het liefst in model als er geen haren meer onder zit. Dit omdat het haarwerk dan pas volledig goed zit. Dit betekent bij haaruitval ten gevolge van chemo dat u mij kunt bellen op het moment dat het uitvalt. Ik zal u haar dan knippen en het door u uitgekozen haarwerk meteen aanpassen zodat niemand in uw omgeving het merkt dat u een haarwerk draagt.

 

Als u het liefst zelf u haar afknipt,kunnen we natuurlijk altijd bij stap 2 het haarwerk in model brengen.

 

De kosten van een haarwerk kunnen sterk uiteenlopen, aangezien er zeer veel verschillende soorten zijn.

Wij hanteren de volgende waarden binnen ons bedrijf:

Persoonlijk advies en betrokkenheid

Privacy en discretie in onze haarwerkstudio

Duidelijke communicatie over prijs en vergoedingen

Thuis of ziekenhuis bezoek mogelijk. Een intake gesprek vind plaats binnen 5 werkdagen en is vrijblijvend

In overleg een afspraak buiten de reguliere openingstijden

Mogelijkheid tot het reserveren van een haarwerk tot max 6 weken

Wij verzorgen uw declaratie bij uw zorgverzekeraar

ANKO gecertificeerd